0595 57 26 64

Goed om te weten bij vloerverwarming

Vloerwarming is een goede optie als u kiest voor constante warmte en een behaaglijk warm gevoel. Ter voorbereiding op de keuze voor vloerverwarming informeren én adviseren wij u graag.

De bestaande situatie bepaalt de soort vloerverwarming

In bestaande woningen die al voorzien zijn van een cement dekvloer, kan vloerverwarming worden ingefreesd. Bij een nieuwe vloer kan de vloerverwarming op een noppenplaat of een staalmat worden gelegd. Hier wordt vervolgens een cement dekvloer overheen gelegd. De keuze tussen een noppenplaat of staalmat heeft vaak te maken met de hoogte van de vloer door een isolatielaag.

Vloerverwarming infrezen

In de bestaande cement dekvloer worden sleuven gefreesd met een sleuvenzaagmachine. In deze sleuven worden de buizen voor de vloerverwarming gelegd. Het voordeel hiervan is dat de hoogte van de vloer hetzelfde blijft. Omdat de buizen direct onder de uiteindelijke afdekvloer liggen, voelt u ook direct warmte.

Vloerwarming op noppenplaat

De noppenplaat wordt direct op een nieuwe constructievloer gelegd. Hier worden de buizen van de vloerwarming in gelegd en daar overheen komt de cement dekvloer. Dit betekent dat de warmte door een extra laag heen moet. Het duurt wat langer voor de vloer warm is, maar áls deze warm is, blijft deze ook lang warm. Kiest u voor een geïsoleerde noppenplaat, dan is de vloer meteen goed geïsoleerd; een goede optie als de constructievloer niet geïsoleerd is.

Meer tips bij vloerverwarming

  • Vloerverwarming kan in combinatie met een cv-ketel op gas en een warmtepomp. De laatste optie is duurzamer maar ook kostbaarder bij aanschaf. Het is maar net waar u voor kiest.
  • De isolatiewaarde van de totale ruimte heeft invloed op het stookproces van de vloerverwarming. Goed geïsoleerde ruimtes behouden hun warmte, waardoor de vloerverwarming niet vaak opnieuw hoeft aan te slaan.
  • Vloerwarming heeft invloed op de keuze voor de uiteindelijke afdekvloer. Niet alle houten vloeren zijn er geschikt voor. Steen of pvc zijn heel geschikt.
  • Elke situatie is uniek. Verschillende factoren hebben invloed op het beste resultaat. Daarom raden we aan een expert mee te laten denken, ook prijstechnisch. Lage aanschafkosten betekenen soms hogere kosten in de toekomst en andersom. Weet wat u aanschaft en waarom.
  • Vloerverwarming is momenteel populair. Houd in uw (ver)bouwplanning rekening met wachttijd.

Wilt u vloerverwarming? Neem contact op. Onze ervaren installateurs denken graag met u mee.

Bekijk alle blogs