0595 57 26 64

Terugverdientijd zonnepanelen

In onze blog aanschafkosten zonnepanelen leest u dat wij voor de investering van zonnepanelen uitgaan van €5000 exclusief BTW voor een gemiddeld gezin. De BTW kunt u terugvorderen. Maar hoe lang duurt het voordat u deze investering heeft terugverdiend?

Ongeveer 5 tot 6 jaar

De terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 5 tot 6 jaar. Dit is een inschatting gebaseerd op ervaring dus garanties kunnen we niet geven. De terugverdientijd is onder andere afhankelijk van:

  • Het aantal zonnepanelen
  • Het soort zonnepanelen
  • De complete investering die u gedaan heeft
  • De veranderende energieprijs

Toekomstperspectief zonnepanelen

Duurzaam verwarmen wordt steeds belangrijker en daarom zal er steeds meer gebruik gemaakt gaan worden van zonnepanelen. Als de energieprijs blijft stijgen, zal de prijs van zonnepanelen toenemen en de terugverdientijd korter worden. Het loont dan ook zeker om te investeren in zonnepanelen. Wist u dat u de BTW van de aanschafprijs kunt terugvorderen? Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden van subsidie op zonnepanelen.

Advies over zonnepanelen

Denkt u er aan om zonnepanelen aan te schaffen maar kunt u wel wat advies gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze installateurs weten er alles van en voorzien u van eerlijk advies, gewoon bij u thuis.

Bekijk alle blogs