0595 57 26 64

Heeft een plat dak onderhoud nodig?

Als u uw platte dak goed schoonhoudt, zit er u met dit herfstachtige weer warm en droog bij. Daklekkage zal bij een schoon dak namelijk minder snel optreden. Hebt u er al enige tijd geen aandacht meer aan besteed? Dan raden wij u aan om het dak te inspecteren en waar nodig schoon te maken. Lekkage is met dit herfstweer het laatste wat u wilt…

Houd uw platte dak goed schoon

Veeg blaadjes en andere viezigheid regelmatig van het dak af. Het is belangrijk om ophoping van vuil te voorkomen zodat water altijd goed afgevoerd kan worden en niet op plekken gaat zitten waar u niet blij van wordt. En als u dan toch bezig bent: controleer ook de profielen, aansluitingen, afvoeren en dakgoot want ook daar kan viezigheid ophopen.

Scheuren in de dakbedekking?

Dat kan betekenen dat er blazen onder de dakbedekking zitten. Het platte dak is dan niet meer waterdicht en dat zult u bij regenachtig weer ongetwijfeld merken. Blaasvorming kunnen wij herstellen, afhankelijk van de staat van de rest van het dak. Wij kijken verder dan alleen de plaatselijke scheuren zodat u ook op de lange termijn droog zit.

Blijft er een laagje water op het dak liggen?

Dat komt veel voor en is niet erg. Een plat dak is nooit 100% horizontaal waardoor de afvoer net iets hoger kan liggen dan het waterpeil. Komt er meer regen, dan vindt dit water vanzelf zijn weg naar de afvoer en bij mooi weer verdampt het onderste laagje water. Maar, ook hier geldt: zorg dat het dak goed schoon is, dan is het laagje water in elk geval niet het resultaat van vuilophoping.

Laat uw dak repareren of herstellen bij droog weer

Platte daken vervangen of herstellen doen wij bij voorkeur als het droog is en het risico op regen en wind klein is. Zo kunnen onze dakdekkers lekker doorwerken en zit u er snel weer droog bij zodra het begint te regenen. Maar wat als u daklekkage hebt in de herfst of winter? Natuurlijk kunnen wij u dan ook helpen, maar voorkomen is beter dan genezen. Het kan dus ook nu nog de moeite waard zijn om te checken hoe uw dak er bij ligt.

Twijfelt u over de staat van het dak?

Als u niet weet waar te beginnen, twijfelt of het zekere voor het onzekere wil nemen: laat een dakinspectie uitvoeren. Neem contact op!

Bekijk alle blogs