0595 57 26 64

Bespaar eenvoudig tot 20% op uw energierekening

Als de kraan van een radiator wordt afgesteld op het aantal liters dat erdoor heen stroomt, is er sprake van duurzaam inregelen. Hiermee bespaart u eenvoudig tot 20% op uw energierekening.  

Hoe werkt duurzaam inregelen?

Het aantal kilowatt van een radiator wordt gekozen op basis van de grootte van de ruimte – het aantal m3’s – die deze radiator moet verwarmen. Deze radiator kan maar tot een bepaalde hoeveelheid liters laten doorstromen. Om maximaal te besparen op uw gasrekening is het belangrijk om deze maximale hoeveelheid per radiator in te stellen. Het voetventiel of de instelbare radiatorkraan wordt dan op de juiste hoeveelheid ingesteld. De resterende liters worden via de leidingen doorgegeven aan de volgende radiatoren. Zo wordt het water gelijkmatig verdeeld over alle radiatoren. Er wordt geen warm water verspild en dus ook geen energie. Dat ziet u terug in de energierekening.

De voordelen van duurzaam inregelen

Een ander voordeel van inregelen is dat elke ruimte verwarmd wordt tot de temperatuur die gewenst is. Als een bepaalde ruimte niet de gewenste temperatuur bereikt terwijl de thermostaat wel zo is ingesteld, kan dat een gevolg zijn van niet ingeregelde radiatoren. Overige radiotoren krijgen dan meer verwarmde liters water dan waarvoor ze gemaakt zijn. Hierdoor blijft er te weinig warm water over voor de overige radiatoren. Blijven stoken helpt niet: inregelen biedt dan uitkomst.

Maximaal woongenot van zo min mogelijk energie

U kunt zelf het beste inschatten welke ruimtes verwarmd moeten tot de temperatuur die u heeft ingesteld op de thermostaat. Is er een ruimte die niet optimaal verwarmd hoeft te worden, omdat u er niet veel gebruik van maakt? Dan is duurzaam inregelen een goed idee. Zo verbruikt u alleen energie als het echt nodig is. Goed voor uw portemonnee én het milieu.

Tip!

Ga er niet van uit dat uw loodgieter de radiatoren standaard inregelt bij het installeren van een nieuwe cv-ketel. Inregelen is maatwerk en dat kost tijd. Als u dit wilt, vraag er dan expliciet naar. De inregelingstijd van een loodgieter wordt op den duur terugverdiend in aanzienlijke energiebesparing. Meer weten? Neem contact met ons op. 

Bekijk alle blogs