0595 57 26 64

Hoe kiest u de juiste cv-ketel?

Volop keuze als u een nieuwe cv-ketel nodig heeft. Het belangrijkste is dat u een cv-ketel kiest die bij uw wensen en leefsituatie past. Onderstaande factoren bepalen welke cv-ketel voor u de juiste is.

Aantal bewoners

Dit bepaalt het totale waterverbruik en dus de capaciteit die de cv-ketel moet hebben. Dit wordt uitgedrukt in kilowatt (KW). Hoe meer bewoners, hoe meer warm water en dus kilowatt er nodig is.

CW-klasse

Dit geeft het vermogen van de cv-ketel aan. Cv-ketels zijn leverbaar in CW-klasse 3 t/m 6. Om de juiste klasse te bepalen moet u weten hoeveel water er tegelijkertijd geleverd moet worden en of er gebruik wordt gemaakt van een bad en/of stortdouche. In het laatste geval komt u al gauw uit bij CW-klasse 5. CW-klasse 6 is geschikt als er veel douches tegelijkertijd aan staan, bijvoorbeeld bij sportcomplexen of campings. Gemiddeld genomen komen CW-klasse 4 en 5 het meeste voor.

Isolatiewaarde

De grootte van de woning – de totale vierkante meters die verwarmd moeten worden – en de isolatiewaarde van de ruimtes hebben ook invloed op de benodigde capaciteit van de cv-ketel. Zo wordt het minimum- en/of maximumvermogen van de cv-ketel duidelijk.

Prijs en kwaliteit

Persoonlijke voorkeur heeft ook invloed op de beste keuze voor u. Is de laagste prijs doorslaggevend of betaalt u liever iets meer voor een bekender merk? De levensduur van cv-ketels is per merk verschillend. Wij zijn erkend Nefit Premium Partner wat betekent dat wij achter de kwaliteit staan én ervaren zijn in het plaatsen en onderhouden van deze cv-ketels. Maar kiest u liever voor een ander merk, dan is dat altijd mogelijk.

Energiezuinigheid

Goed om te weten is dat dit per merk tegenwoordig niet veel verschilt. Waar u veel op kunt besparen is het duurzaam inregelen van uw cv. Dit voorkomt dat ruimtes die weinig worden gebruikt te goed worden verwarmd. Het rendement van het goed inregelen van de cv is groot en bovendien simpel uit te voeren. Omdat dit vaak vergeten wordt, hebben wij hier een aparte blog over geschreven.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste cv-ketel?

Neem contact met ons op. U ontvangt vrijblijvend advies over de cv-ketel die aansluit bij uw wensen en leefsituatie.

Bekijk alle blogs