0595 57 26 64

Aanschafkosten zonnepanelen

Als u mogelijk wilt investeren in zonnepanelen wilt u weten wat de aanschafkosten zijn. Om de juiste keuze te kunnen maken en te voorkomen dat u teveel betaalt, adviseren wij u om goed te letten op het volgende wat invloed heeft op de totale investering.

Bepalend voor uw investering

Weet wat uw verbruik is en kijk goed naar de functie en het te bereiken doel van uw zonnepanelen. Particulier of zakelijk gebruik maakt nogal verschil. Soms zijn zonnepanelen in combinatie met zonnecollectoren of een warmtepomp voor de lange termijn financieel aantrekkelijker dan enkel zonnepanelen. Het hangt af van uw verbruik, de situatie en de wensen voor de lange termijn. Wij adviseren altijd om uw situatie en wensen door een professional te laten analyseren: kies wat bij u past en doe het in één keer goed.

Richtprijs zonnepanelen

Voor een concrete richtprijs en goed advies komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Een tipje van de sluier: voor een gemiddeld gezin – dus met een gemiddeld verbruik – gaan wij uit van ongeveer €5000 exclusief BTW voor de aanschafkosten van zonnepanelen. Een mooie bijkomstigheid: u kunt de BTW terugvorderen. Lees in onze blog terugverdientijd zonnepanelen hoe lang het duurt voordat u deze investering terug heeft verdiend.

Zonnepanelen aanschaffen?

Wij adviseren graag. Maak een afspraak en wij komen langs. Woont u in de omgeving van Groningen, dan kunt u erop rekenen dat we op korte termijn tijd hebben. Woont u verder weg, neem dan telefonisch contact op voor de mogelijkheden.

Bekijk alle blogs