0595 57 26 64

Aanschafkosten zonnecollectoren

Zonnecollectoren lijken op zonnepanelen. Beide werken op zonne-energie, maar de werking is verschillend. Een zonnecollector is een onderdeel van een zonneboiler; deze schaft u vrijwel nooit los aan. Hij wordt op een dak geplaatst en vangt de warmte van de zon op in een buizensysteem dat gebruikt wordt om leidingwater mee te verwarmen.

Kosten en besparingen van zonnecollectoren

Installatiebedrijf Zijlstra biedt zonneboilers aan vanaf 100 liter in combinatie met 1 zonnecollector. De prijs is afhankelijk van uw wensen, maar om u een indicatie te geven: een 200 liter zonneboiler met 2 zonnecollectoren biedt Installatiebedrijf Zijlstra aan vanaf €3200,00 inclusief montage. Kiest u voor een boiler van 300 liter in combinatie met 3 zonnecollectoren, dan zijn de aanschafkosten circa €4800,00 inclusief montage. Dit levert een besparing van 285 m3 aardgas en €185,00 per jaar op. Houd er rekening mee dat dit richtprijzen zijn. Wij adviseren u om contact op te nemen voor een offerte op maat.

Weinig ruimte voor zonnepanelen op uw dak?

Dan zijn zonnecollectoren een goed alternatief omdat ze kleiner zijn: tussen de 2 en 6 m2.

Subsidie voor zonneboilers

Bij de aanschaf van zonneboilers komt u in aanmerking voor subsidie. Als u deze door een deskundige installateur als Installatiebedrijf Zijlstra laat installeren én u voldoet aan de volgende voorwaarden, vraag dan subsidie aan bij RVO ISDE.

  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van ten hoogste 200 m2.
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warm tapwater.
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Benieuwd naar het subsidiebedrag per zonneboiler? Bekijk onze pagina subsidie voor duurzaam verwarmen.

Bekijk alle blogs